Foredrag: Vild med dansk

Et foredrag om sprog, sprognormer, korrekthed og sprogfærdigheder – med indlagt mikrokursus.

PDF Document  Download information om foredraget

     

Er skriftsproget på det nærmeste i opløsning, og er Sprognævnet virkelig medskyldigt i sprogligt forfald? Det mener nogle sprog­debattører, mens andre mener, at der er for mange regler.

Dette foredrag kommer ind på, hvor galt det egentlig står til, og ser på forskellige sproglige udtryksformer. Vi hører også lidt om Sprognævnets opgaver, Gang i sproget-kampagnen, FIDUSO, retskrivningens historie og PISA-undersøgelserne.

Desuden får tilhørerne undervejs små mikroopgaver, der skærper opmærksomheden og giver ny sprogviden. Det hele krydres med morsomme eksempler.

   

Andreas_Christensen.jpg

Foredraget holdes af Andreas Christensen, direktør i Tjeksproget.dk.


 Andreas Christensen leverede et levende og engagerende foredrag, hvor deltagerne var aktive medspillere i en god vekslen mellem anekdoter, eksempler og små, hurtige quizrunder, hvor man kunne teste sin sprogviden. Der var overskud til at træde ud af det forberedte og være helt nærværende og gribe de bolde, der blev kastet undervejs.
Tina Holm Møller, faglig konsulent, HK grafisk kommunikation


Målgruppe
Foredraget henvender sig til alle, der er interesserede i skriftsproget og i, hvordan man skriver et korrekt og godt dansk. Det kan fx være sagsbehandlere, sekretærer, kommunikationsmedarbejdere, korrekturlæsere, tekstforfattere, oversættere, webredaktører og konsulenter.

Varighed
Foredraget kan tilpasses jeres arrangement og kan vare mellem halvanden og to timer.

Indhold
Foredraget kommer bl.a. ind på følgende:

  • Sprogdebatten i medierne.
  • Sprognævnets opgaver.
  • Er det danske sprog truet? Velmente forsøg på redning.
  • Mange slags sprog.
  • Ødelægger sms-sproget skriftsproget?
  • Er retskrivningen egentlig vigtig?
  • Kan vi virkelig ikke længere skrive korrekt og godt?
  • Gennemgang af nogle sprogrigtighedsproblemer.

Form
Vild med dansk er et foredrag med PowerPoint-præsentation, og der er i et vist omfang plads til diskussion. Undervejs stiller Andreas Christensen tilhørerne nogle sproglige mikroopgaver.

Udstyr
I står for lokale, projektor med lærred og eventuelt lyd­udstyr, hvis antallet af tilhørere gør det nødvendigt med forstærkning.

Ring til os på 87 300 307, og hør mere om foredraget.

 

 

Tjeksproget.dk


Facebook Share

Rådgivning

Sproglig sparring eller tekstforfatning. Benyt også vores hotline. Med et klippekort betaler I kun for hvert påbegyndt kvarter. 

Styrk dine kompetencer på et minikursus

Brug to intensive timer en eftermiddag, og få større sproglig indsigt og svar på dine spørgsmål. Pris: kun 300 kr. ekskl. moms.

Klik på kurserne for at læse mere.

  • Aarhus: 1.6.2017
  • Aarhus: 25.4.2017