Korrekturdagen 1 + 2

Som sprogansvarlig eller korrekturlæser i virksomheden kan du fagligt set føle dig lidt alene. Du skal ofte give de sproglige svar, men hvor kan du stille spørgsmålene?

Med Korrekturdagen 1 + 2 bliver du klædt godt på til rollen som sproglig kvalitetsmedarbejder:

  • Du lærer de mest hensigtsmæssige korrekturteknikker.
  • Du får en lang række tips og tricks, som du kan bruge i dit daglige arbejde.
  • Du styrker din sprogbevidsthed.
  • Du får konkret sproglig viden.
  • Du bliver undervist af en korrekturekspert med mange års erfaring.
  • Bonus: instruktionsvideo om korrektur.

Hvad er Korrekturdagen?
Korrekturdagen 1 + 2 er to sammenhængende kursusdage, hvor du får sproglig viden og lærer, hvordan du arbejder effektivt og sikkert med korrekturlæsning.

Korrekturdagen 1 får du en grundig gennemgang af de bedste korrekturteknikker i Word, og du kan også stille spørgsmål om korrekturlæsning i Adobe Acrobat eller i PowerPoint.

Vi gennemgår desuden en række særligt vanskelige korrekturproblemer, som man ikke kan løse ved at slå op i ordbøgerne. Du lærer, hvordan du selvstændigt finder frem til den korrekte løsning på konkrete sprogproblemer. Gennem øvelser og gruppearbejde får du lejlighed til at diskutere de sproglige spørgemål med andre og finde frem til, hvordan der skal rettes. Den systematiske tilgang til korrekturlæsningen sikrer også, at du er i stand til efterfølgende at forsvare og forklare dine valg.

Korrekturdagen 2 lærer du, hvordan du bedst konsekvensretter en tekst, herunder hvordan du skelner mellem inkonsekvens og sproglig variation.

Vi gennemgår også brugen af kommentarer, kommentarsprog og standardkommentarer, rettelser til grafer og billeder mv., og du får desuden lejlighed til at diskutere grænsen mellem dårligt sprog og decideret ukorrekt sprog.


Praktiske oplysninger

Du skal selv medbringe en bærbar computer med strømforsyning (og gerne med trådløst netværk). Det vil også være en god ide at have en mus med. Computeren skal have installeret Microsoft Word, som vi bruger i undervisningen.


Målgruppe
Korrekturdagen henvender sig til korrekturlæsere, oversættere, kommunikationsmedarbejdere, sekretærer, tekstforfattere, webredaktører, undervisere og andre, som i deres arbejde har brug for at læse korrektur og yde sproglig rådgivning.

Udbytte
Du lærer, hvordan du gennemgår en tekst, så du bedst kan finde og rette de fejl, der har sneget sig ind. Du får en række konkrete teknikker til korrekturlæsning, så du kan forbedre både dine egne og andres tekster.

Indhold
På Korrekturdagen gennemgår vi en række teknikker og gode råd, som gør korrekturlæsningen mere sikker og resultatet bedre. Vi kombinerer den teoretiske gennemgang med øvelser, så du i løbet af dagen får mulighed for at arbejde med korrekturteknikkerne.


Bonus: instruktionsvideo om korrektur
Du får før kurset adgang til en instruktionsvideo, der viser, hvordan man bruger korrekturfunktionen i Word. Hvis du ikke i forvejen er fortrolig med Word-korrektur, har du med videoen mulighed for at øve dig inden Korrekturdagen 1 + 2.


 

Tjeksproget.dk


Facebook Share

Rådgivning

Sproglig sparring eller tekstforfatning. Benyt også vores hotline. Med et klippekort betaler I kun for hvert påbegyndt kvarter. 

Styrk dine kompetencer på et minikursus

Brug to intensive timer en eftermiddag, og få større sproglig indsigt og svar på dine spørgsmål. Pris: kun 300 kr. ekskl. moms.

Klik på kurserne for at læse mere.

  • Aarhus: 1.6.2017
  • Aarhus: 25.4.2017